IJSLAND_WATERVAL-1920x1080

IJSLAND_WATERVAL-1920x1080

ONS VERHAAL

WAT IS THE NEW JOURNEY?

We leven in een wereld met inspirerende culturen, avontuurlijke plekken, unieke steden en ongerepte natuur. Voor ons beiden was dit jaren terug hét recept om meer van de wereld te ontdekken. In de afgelopen jaren hebben we – samen of apart – meer dan 40 landen bezocht. Iedere bestemming heeft een plekje in ons hart. Met onze ervaringen en tips hopen we je inspiratie te bieden om je volgende reis extra bijzonder te maken. Ver weg, dichtbij en voor elk budget. 

Een belangrijk thema wat ons de laatste tijd meer dan ooit bezighoudt is duurzaamheid. Hoe combineer je dat als reizen je grootste passie is? Wij zijn anders naar onze reizen gaan kijken en willen deze duurzame tips graag met je delen. Maak bewuster keuzes en wees creatief. Vlieg wat minder, reis met het openbaar vervoer naar je bestemming of kies een vakantie dichtbij huis. Met The New Journey proberen wij verschil te maken en we willen je inspireren hetzelfde te doen. Zodat we allemaal op een nieuwe manier gaan reizen.

DUURZAAM REIZEN

KAN JE DE WERELD ONTDEKKEN OP EEN VERANTWOORDE MANIER?

Reizen is voor ons meer dan het afvinken van een bucketlist. Het maken van een reis met positieve impact op de wereld geeft ons voldoening en een waardevolle herinnering. In onze reizen maken we graag kennis met andere culturen, de lokale keuken, trekken we er op uit in de natuur en ondernemen we lokale activiteiten die soms buiten onze comfortzone liggen. Op The New Journey delen we onze reiservaringen, bijzondere avonturen en geven we tips om je reis wat duurzamer te maken.
 

Onze zoektocht naar een groener leven begon bij het bewust worden van onze eetgewoontes. We zijn meer vegetarisch gaan koken en maken gebruik van lokale en biologische producten. Naast deze ervaringen zijn we op zoek gegaan naar andere manieren van een duurzamere lifestyle. Onze grootste passie is reizen, wat ons bracht bij de vraag: ‘kan je de wereld ontdekken op een verantwoorde manier?’. We dagen onszelf uit om groen reizen leuk en betaalbaar te maken.

Voor ons stond vast dat wij, als reizigers, een andere invulling moesten geven aan onze passie. Door bijvoorbeeld langer op één plek te blijven, landen te combineren en niet zomaar een vlucht te boeken zonder andere vervoer te overwegen. We boeken eerder stedentrips en weekendjes weg dichter bij huis, en zijn bewust op activiteiten die de lokale community te stimuleren. Met The New Journey ontdekken wij de wereld op een nieuwe manier. 

 

Gaat deze manier van reizen vanzelf? Zeker niet. We verdiepen ons in het thema duurzaamheid en maken waar mogelijk aanpassingen. Dit gaat met succes, maar is soms ook echt een uitdaging! We zijn blij dat groener reizen – en daarmee het verkleinen van je ecologische voetafdruk - steeds populairder wordt. We hebben maar één planeet en daar moeten we zuinig op zijn. Wij willen een betere reiziger zijn en anderen hierin inspireren. Wij zijn van mening dat alle kleine aanpassingen naar groener reizen, samen een grote impact maken.

ONTMOET ONS

THE FACE BEHIND THE NEW JOURNEY
OVER-ONS4.jpg
We don't need a handful of people doing sustainability perfectly. We need millions of people doing it imperfectly, always looking at sustainable improvements to their daily habits” 
Anne-Marie Bonneau